🍲الكشري المصري 🍲
🌟2كوب أرز مصري مغسول ومصفي
🌟كوب مكرونة إسباجيتي مسلوقة
🌟كوب مكرونة صغيرة مسلوقة
🌟كوب حمص مسلوق
🌟كوب عدس بجبه (عدس اسود)
🌟2بصلة كبيرة
🔴طريقة الارز🔴
🌟نجيب البصل ونقطعة صغير ونحمرة في زيت كتير
🍶 في ناس بترش عليه دقيق عشان يكون مقرمش وفي لا
بعد تحمير البصل نرفعه من الزيت وناخذ الزيت المتبقي وننزل عليه بالرز والعدس الاسود المسلوق نصف سلقة
ومصفي ونحتفظ بماؤه لتسوية الارز
🔴نحط على العدس والارز كمية الماء المناسبة من ماء سلق العدس ونظبط الملح
ونتركه يكمل استواء عادي
🌟الدقة 🌟
في حله على للنار نحط شوية زيت حوالي معلقتين كبار ونشوح فيهم معلقتين توم مفرومين وتقلبتين بس يادوب تطلع ريحته
وده لمنع النفخة من التوم النيء
ونطفي النار ونحط عصير ليمون وخل و2قرن فلفل رومي بارد مفروم في الكبة وملح وفلفل وكمون وكسبرة ناشفة
🌟الصلصة🌟
نجيب حلة ونشوح معلقة توم صغيره وتنزل عليها بنص كوب خل والطماطم المضروبة والمصفاة و1معلقة صلصة ومعلقة صغيرة بابريكا ملحو فلفل و نسبها تتسبك
🌟الشطة🌟
نحط شوية زيت في مقلاة ونضع عليه 5 معالق شطة بودر مليانة ويادوب تطلع ريحة الشطة
وخلي بالك من الريحة ابعدي شوية
انزلي عليها بشوية من الصلصة اللي عملناها فوق👆👆 وقلبي شوية واول ما تغلي اطفي النار وقدميها جمب الكشري للي يحب
🌟طريقة التقديم 🌟
نضع المكرونة في قاع الطبق ثم يضاف الأرز بالعدس ثم طبقة مكرونة اخرى ثم الصلصة ثم الحمص
يمكن تقديم عيش محمر مدهون بزيت الزيتون والثوم ورشه شطة ورشة كمون
حسب الرغبة
ويقدم الدقة والشطة بجانبه لمن يحب
👌👌👌
وبالف هنا وشفا😍😍