🔴شيخ المحشي🔴
كيلو كوسا صغيرة محفورة
200 جم لحم مفروم
11/2كوب ارز مصري منقوع ومصفى
ملح
فلفل
م ص بهار مشكل
م ك سمن او
زيت
بصلة كبيرة مفرومة ناعم
فص ثوم مفروم ناعم
🔴🔴🔴🔴🔴
خليط اللبن
3 كوب لبن زبادي
2 م نشا
فصين ثوم مفرومين
2 م ك كزبرة خضرا مفرومة
كوب ماء
م ص ملح
م ص كزبرة ناشفة
🔴🔴🔴🔴🔴
الطريقة
نخلط الارز مع اللحم المفروم والبهار والملح والبصل والتوم والسمن وندعكهم مع بعض كويس جداااا
⭕️نحشي الكوسة بس بدون ما نكتر علشان الارز مايخرجش منها
⭕️نخلط مكونات اللبن في الخلاط الكاس ماعدا الكزبرة الخضرا والناشفة وفصين ثوم
⭕️ناخد اللبن ونحطه في قدر على النار ونفضل نحركه لحد مايمتزج
نضيف الكوسة علطول ونهدى النار جداااا
⭕️⭕️ناخد بالنا من سماكة اللبن لو حسيتي انه تقيل خففيه بالميه
⭕️بعد ماالكوسة تستوي والرز اللي جواها يستوي نعمل التقلية الاخيرة
⭕️هنحط معلقة سمنة في مقلاة ونضيف علبها الثوم يادوب ريحته تطلع ضيفي الكزبرة الخضرا والناشفة وقلبي
وضيفيهم علطوول على الكوسة
وقدميها بالف هنا👌👌